¬сички новини от ѕерник и региона
—ъсто€ се публично обсъждане на Ѕюджет 2016 на община –адомир Ўофьор блъсна жена на пешеходна пътека, счупи й гръдна кост ќбластни€т управител на ѕерник јлександър јлександров провери на м€сто състо€нието на €зовир —тудена...
   –егистраци€ѕарола

—ин на радомирски€ прокурор ѕ.  ръстев и съдийката в Ѕрезник ≈.»ванова задържан в операци€ "—крап"


16 февруари 2012—пецпрокуратурата вече повидигна обвинени€ наорганизатора Ѕойко Ѕъзовски, ≈мил Ѕъзовски, ≈мил ƒимитров, явор  ръстев и …оана ƒимитрова за организиране на престъпна група, действала срещу данъчната система.

≈дини€т от арестуваните - явор  ръстев е син на радомирски€ прокурор ѕетър  ръстев и съдийката по вписвани€та в Ѕрезник ≈ли »ванова. Ѕратът му -  амен  ръстев, също е съди€ по вписвани€та, но в –адомирски€ районен съд, където е назначен по заместване.

—ами€т явор  ръстев е студент в —офи€, но има автомивка и погребално бюро в ѕерник. Ѕаща му преди години е бил шеф на общинското погребално бюро в града.

"—инът ми е станал невинна жертва. явор никога не се е занимавал със скрап. ѕознава се с ≈мил, който от време на време го кара на лекции в —офи€. ѕон€кога синът ми му помагаше да се справ€ с компютрите. “ова е правил и по време на полицейската акци€. ƒвамата се познават, но не са при€тели. —инът ми дори не е знаел какъв е бизнесът на другото момче", за€ви пред “руд прокурор  ръстев.

Ѕойко Ѕъзовски е използвал чужди фирми, част от които регистрирани в офшорни зони в —јў и ¬еликобритани€. ќт т€х фиктивно са били изкупувани големи количества черни и цветни метали, като целта била с фактурите да се осчетовод€ват купените без документи от физически лица големи количества скрап.

"ћоже да се каже, че групата е изградена на роднински връзки", коментира пред TV7 ѕламен ћарков - говорител на спецпрокуратурата. Ѕъзовски са баща и син, а ≈мил и …оанна ƒимитрова са техни братовчеди.

ѕрез 2003 г. Ѕойко Ѕъзовски е бил кандидат за общински съветник в —офи€ от Ќƒ—¬. ѕо-късно става един от учредителите на отцепилата се през 2004 г. парти€ "Ќовото време", предаде ЅЌ“. ќт сайта на парти€та, където е публикувана неговата биографи€, става €сно, че Ѕъзовски е част от организиционни€ комитет. ѕред в. "“руд" обаче  ошлуков за€ви, че това име не му говори нищо.

Ѕъзовски е роден през 1960 г. във ¬раца, но живее в ѕерник. Ѕивш военен, председател на ”— на сдружение "»линден - —офи€", което развива съвместна дейност с немската фондаци€ "ѕомощ за Ѕългари€". ∆енен, с две деца.  ато свое мото в партийни€ сайт Ѕъзовски е посочил: "“руд, посто€нство, не бой се!".

—правка във фирмените регистри на "ƒакси" показва, че той е едноличен собственик на фирма "ѕоли ≈м - Ѕойко Ѕъзовски", ко€то от 2001 г. се занимава с търгови€ на едро с отпадъци и скрап, съобщи Mediapool.

 
ƒобави/гласувай в —вежо   ƒобави в Ћюбими.ком   —подели във ‘ейсбук «апомни    »зпрати    «а печат

¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката