Всички новини от Перник и региона
Кметът Вяра Церовска наследи 30 млн.задължения на Община Перник Съдят радомирец за смъртта на възрастна жена, блъснал я с камион в междублоково пространство Пернишкият университет се уреди с акредитация от Германия и президент от Италия, Стана първото висше...
   РегистрацияПарола

Защитена змия изкара акъла на перничани


23 май 2013  вестник "Съперник"  4 коментара

Водна змия
Водна змия


Водна змия

Вчера пернишки спасителен отряд гони водна змия, промъкнала се във входа на жилищна кооперация. Сигналът за влечугото бил подаден до шефа на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” Емил Марков точно в момента, в който на централния площад „Кракра” в областния град екипи на Пожарната провеждаха демонстрации на спасителни работи по повод годишнината от земетресението. И от шоу един от екипите трябваше да премине към реални действия.

Спасителите за броени минути пристигнали пред блок 74 на улица „Рашо Димитров” в квартал "Мошино" и първата им задача била да установят какво е влечугото. Станало ясно, че е водна змия. Интересното е, че тя е стигнала до жилищен район, който е доста отдалечен от коритото на река Струма. Водните змии не са опасни за хората, въпреки, че срещата с тях е неприятна за мнозина, поясняват спасителите. Те са защитен от закона вид, затова прибраното в чувал влечуго ще бъде пуснато отново в Струма, но извън рамките на града. От началото на пролетта, екипи на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението” на два пъти са събирали изпълзели на припек водни змии в коритото на Струма под моста в самия център на Перник.

Преди броени дни пък жертва на зъбите на пепелянка стана 70-годишен пациент на Белодробната болница, пише вестник "Съперник". Болният използвал хубавото време и излязъл да се разходи около стационара. На една от пътеките забелязал странна пръчка и се опитал да я вземе, когато „пръчката” оживяла и змията го клъвнала по ръката. Ухапаният веднага е бил транспортиран в МБАЛ „Рахила Ангелова”, но ръката му вече била отекла сериозно. Медиците обработили раната и му били противозмийски серум. Ден по-късно, след като състоянието на пациента е било стабилизирано, той е бил върнат отново в Белодробната болница, за да продължи лечението си. Това бе първият случай на ухапване от змия, при това отровна тази година в Пернишко. Бум на такива инциденти в региона имаше през 2010 година. Тогава мъж бе ухапан от пепелянка в центъра на Перник, а в Трънско 9 крави станаха жертва на отровни влечуги.

Още за: Перник  квартал  Мошино  водна  змия 

Добави/гласувай в Свежо   Добави в Любими.ком   Сподели във Фейсбук Запомни    Изпрати    За печат

4 коментара

23 май 2013 | Камъш
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Какво очаквате да се въди в реката - вижте колко е буренясало коритото, а уж го чистиха миналата година. Чистиха го, ама не го изчистиха - кошчетата си стоят вече втори мандат.


23 май 2013 | ДДД
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

ПЪРВО БЛОК 74 НА РАШО ДИМИТРОВ СЕ НАМИРА В ИЗТОК НА ПОСЛЕДНАТА СПИРКА НА №16. ВТОРО: КАКВО ОЗНАЧАВА НЕОТРОВНА ЗМИЯ И ЗАЩИТЕНА ОТ ЗАКОНА? ЗАД ТОЗИ БЛОК ИМА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА И ВИНАГИ Е ПЪЛНО С ДЕЦА, АКО УХАПЕ НЯКОЕ ДЕТЕ, КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА? ЗАЩИТНИЦИТЕ ЛИ? ДАНО ГОСПОД НИ ПАЗИ, ОТ УПРАВНИЦИ И ЗАЩИТНИЦИ НЯМА ПОЛЗА, ТЕ СА САМО ЗА ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.


23 май 2013 | ПФФФ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ТОЧНО ТАКА, ДДД! Природозащитниците ТРЯБВА да носят отговорност!


24 май 2013 | OOO
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Kво значи защитени??? А хората не са ли защитени??? Да трепят тия гадни влечуги, че вече и в домовете ни могат да се наврат!!! Аман вече от простотията на властите в тая държава!!!!Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Кирилизация
<- ползвайте ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако нямате кирилица

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката